Преди Димитров - Алкарас: Надал, Джокович, Зверев - кои имена сломи Карлос за триумфа през 2022-ра в Мадрид?


Преди Димитров - Алкарас: Надал, Джокович, Зверев - кои имена сломи Карлос за триумфа през 2022-ра в Мадрид?
Снимка: Getty Images

1724 0

Вторият в световната ранглиста при мъжете Карлос Алкарас ще се надява на нова титла от Мастърса в испанската столица Мадрид. Цяла България пък ще се надява това да не се случи. Поради простата причина, че на 1/16-финалите среща Григор Димитров.

Алкарас е в страхотна серия от победи в Мадрид. Той няма поражение във вече шест поредни мача. След като Новак Джокович пък не участва в турнира, именно Карлос е първият поставен по пътя към защита на титлата.

Ако се върнем година назад към онзи негов триумф, ще видим, че е бил напълно заслужен. За да си осигури трофея тогава, той започва с успех с 2:0 над Басилашвили. След успех над британеца Камерън Нори с 2:1 сета.

Тогава идва и поредицата от впечатляващи победи, като две от тях са срещу иконите в този спорт Новак Джокович и Рафаел Надал. Първи "изгаря" сънародника на Алкарас, който дълги години бе приеман за "краля на клея".

Тогава Надал изгуби първия сет, върна се в двубоя с 6:1 във втората част, но накрая бе сломен. Веднага след него дойде и сърбинът - за полуфинал. След 3 часа и 38 минути игра, както и два тайбрека - Ноле допусна обрат и загуби. На финала пък бе сломен Александър Зверев с 2:0 - записвайки победа над 3-мата най-високо ранкирани по онова време тенисисти.

Сега Григор Димитров стои на пътя към защита на титлата му. Двамата проведоха заедно тренировка, която бе наслада за хората по трибуните - малко преди старта на турнира. Припомнете си красивата тренировка на Димитров и Алкарас, която плени зрителите (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички