Дни преди дългоочаквания старт: Орязаха публиката на "Australian Open" с 50%


Дни преди дългоочаквания старт: Орязаха публиката на "Australian Open" с 50%
Снимка: Getty Images/Guliver

896 0

Стадионите на Australian Open ще бъдат запълвани на 50% от капацитетите си поради скока на коронавирусни случаи и хоспитализации в Мелбърн, стана ясно в днешния 13 януари.

Предпазните маски също ще бъдат задължителни на първия за годината турнир от Големия шлем, който започва в понеделник (17 януари). Зрителите ще трябва да спазват социална дистанция, когато са на закрито.

"Всички актуализации на правилата за Australian Open ще означават, че фенове, играчи и работещ персонал могат да очакват с нетърпение страхотна надпревара в обезопасена от Ковид-19 среда", сподели министърът на туризма на щата Виктория Джаала Пулфорд в свое изявление.

Подобно ограничение на броя зрители бе поставено и по време на миналогодишния турнир в Мелбърн, преди петдневен локдаун в града за овладяване нов бум на заразени да доведе до забрана за фенове по стадионите. Мачовете продължиха на празни трибуни и привържениците получиха разрешение да се завърнат обратно в редуцирани бройки на първия турнир от Големия шлем по време на пандемията.

По-рано днес, Виктория докладва за рекордните 953 новозаразени с коронавирус в болници, с над 220 000 активни случая в щата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички