Джокович, Вавринка и Нишикори вървят в пакет напред на Australian Open


Джокович, Вавринка и Нишикори вървят в пакет напред на Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

1578 0

Четвъртият ден на Australian Open е най-беден откъм изненади, поне към края на дневната сесия. При мъжете фаворитите в горната част на схемата Новак Джокович, Станислас Вавринка и Кеи Нишикори записаха убедителни победи, като само японецът допусна загуба на сет срещу Иван Додиг.

Джокович изигра далеч по-събран втори мач в Мелбърн и победи с 6:0, 6:1, 6:4 Андрей Кузнецов. Чак в третия сет сърбинът се разконцентрира и допусна Кузнецов да му окаже съпротива след ранен пробив в сета, но не се вкара в неприятности. В следващия мач Джокович очаква победителя от мача Фернандо Вердаско и Го Соеда.

Миналогодишният шампион Стан Вавринка победи Мариуш Копил с 3:0 сета, но мачът премина през два тайбрека в първите два сета за крайното 7:6 (4), 7:6 (4), 6:3. Румънецът се отчете със 17 аса, които обаче не успяха да натежат в спора му с опитния швейцарец. В третия кръг Стан се изправя срещу Ярко Ниеминен.

Далеч повече неприятности имаше Нишикори, който трябваше да обръща винаги опасния на сервис Иван Додиг. Додиг спечели първия сет с 6:4, но японецът отговори със 7:5, 6:2, 7:6 (0). В четвъртия сет хърватинът водеше с 5:4 и сервираше, за да вкара нещата в решителна пета част, но Нишикори върна пробива в последния момент след марков минаващ удар от бекхенд и размаза противника в последвалия тайбрек, без да му даде и точка. И в този мач зрителите видяха общо близо 100 печеливши удара – 52 за японеца и 42 за Додиг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички