Григор Димитров: Дали съм готов за титла от Големия шлем? Да!


Григор Димитров: Дали съм готов за титла от Големия шлем? Да!

3469 0

Григор Димитров е готов за титла от Големия шлем. Това заяви самият българин по време на пресконференцията си след победата с 3:1 сета над Лукаш Лацко във втория кръг на Australian Open.

Той обаче уточни, че трябва да показва желанието си във всеки един двубой, заявявайки че пътят до върха е много, много труден в днешния мъжки тенис.

"Ако ме питате готов ли съм, разбира се, бих казал "да". Но това е нещо, което определено трябва да показвам във всички мачове и да бъде дори още по-постоянен.

Дали съм готов? Да, мисля, че съм готов. Но преди да достигнеш до финала или нещо от този род, трябва да победиш доста тенисисти, които са водещи в момента и играят най-силния си тенис.

Мисля, че играта е еволюирала толкова много в последните години, че не става по-лесно, а обратното - по-трудно е. Мисля, че има много играчи, които са с по-голям опит, по-възрастни, по-добре подготвени физически. Но в същото време, през цялата ми кариера досега съм работил, за да бъда част от тези мачове с водещите играчи.

На корта излизам, за да печеля тези мачове, защото се целя по-високо", заяви Григор, който коментира и трудната победа на Мария Шарапова във втория кръг от надпреварата.

"Мисля, че точно дни като този определят кой си. Просто е. Да определя Мария? Е, мисля, че аз би трябвало да съм последният, който да й дава определния, но мисля, че не можеш да кажеш само едно нещо за нея. Мисля, че през всичките тези години тя се бори с всичко, което се изпречи на пътя й и е прескочила всички препятствия и трудности. Без съмнение, тя е най-великият боец за всички времена", категоричен беше Григор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички