Джокович в битка за първи успех през годината и от 11 години в Белград, среща Рубльов на финала


Джокович в битка за първи успех през годината и от 11 години в Белград, среща Рубльов на финала
Снимка: Getty Images

1096 0

Поставеният под номер 2 в схемата Андрей Рубльов (Русия) ще играе срещу водача в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) във финалния сблъсък на тенис турнира на червени кортове в Белград. Рубльов се класира след лесен успех над Фабио Фонини (Италия), който е под номер 6, с 6:2, 6:2 в рамките на 64 минути.

Двукратният шампион в надпреварата и легенда на световния тенис Новак Джокович победи по-рано днес третия в схемата Карен Хачанов (Русия) с 4:6, 6:1, 6:2 след два часа игра. Хачанов направи пробив още в първия гейм на мача, като това се оказа достатъчно за успех в първия сет. В следващите две части Джокович взе подаването на съперника си по два пъти и спечели срещата с обрат.

Сърбинът, който е носител на 20 титли от турнирите от Големия шлем, загуби по един сет във всичките си три мача в Белград, а именно той спечели състезанието през 2009 и 2011 г. Това е първата му възможност за трофей през календарната година. Двамата тенисисти са се срещали само веднъж един срещу друг, като сърбинът се наложи с 6:3, 6:2 на финала в Торино.

Финалният двубой на турнира в сръбската столица е на 24.04 (неделя) от 15:00 часа българско време. Победителят ще завоюва 597 900 евро.

Ето какво предложение отправиха руските тенесисти към организаторите на Уимбълдън!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички