Джокович с мощен старт на похода си към 24-тата титла от „Големия шлем“ (ВИДЕО)


Джокович с мощен старт на похода си към 24-тата титла от „Големия шлем“ (ВИДЕО)
Снимка: Getty images

2635 0

Рекордьорът по спечелени титли по тенис от „Големия шлем“ - Новак Джокович, започна успешно защитата на трофея си от "Уимбълдън". Шампионът от миналата година  победи Педро Качин от Аржентина в три сета – 6:3, 6:3, 7:6 (4). Мачът продължи 2 часа и 15 минути. Така сърбинът регистрира 29-ата си поредна победа на Откритото първенство по тенис на Англия.

Двубоятт започна трудно за седемкратния победител на Ол Ингланд Клъб, който допусна ранен пробив. Стигна се до моментален рибрейк, а след това Джокера дочака своя миг в осмия гейм, в който реализира пробив и след това сервира успешно за аванс в резултата.

Дъждът, който се изсипваше над Лондон обаче забави подновяването на срещата. След известна пауза за пускането на покрива на Централния корт, двамата се завърнаха на корта и Ноле спечели и втората част с 6:3 след два пробива. Третият сет бе най-равностоен и съдбата му бе решена в тайбрек, в който Джокович пропусна първите си два мачбола, но не сбърка при третия за крайната победа.

23-кратният шампион в турнирите от Шлема завърши с 13 аса и 3 двойни грешки, като той спечели 77% от точките на първи сервис. Сърбинът приключи с 45 уинъра и 19 непредизвикани грешки, докато Качин се отчете със 27 печеливши удара и 29 непредизвикани.

В спор за място в трети кръг Джокера, който е в серия от 29 поредни успеха на Уимбълдън, ще играе с австралиеца Джордан Томпсън, елиминирал Брандън Накашима в пет сета.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички