Доминация! Джокович задмина Федерер и спечели рекордна титла на Финалите на ATP


Доминация! Джокович задмина Федерер и спечели рекордна титла на Финалите на ATP
Снимка: Getty Images

2482 0

Новак Джокович записа пореден рекорд, като спечели седма титла от Финалите на АТР. В двубоя за титлата в Торино световният №1 победи Яник Синер и тотално го надигра с 6:3, 6:3.

До този момент двамата с Роджър Федерер имаха по шест титли от Финалите, но 24-кратният шампион от Големия шлем вече е едноличен лидер. Победата дойде само пет дни, след като Синер победи Джокович в страхотен мач помежду им от груповата фаза.

Двамата тенисисти започнаха двубоя, като спечелиха лесно откриващите си сервис геймове. В четвъртия гейм се стигна до първия пробив. Тогава топка на Синер бе отсъдена в аут, а всъщност бе добра, но италианецът не оспори. В следващото разиграване той сбърка, а Джокович наказа неговата грешка за 3:1. Именно това бе ключовият момент в сета, като след това Новак си осигури пълен контрол. Сервисът на сърбина бе на топ ниво и само след 38 минути спечели сета с 6:3 с един пробив.

Добрата игра продължи и в началото на втория сет. Джокович проби още в първия гейм и то на 0. Синер вече трябваше да се бори, за да спечели точка, дори в собствените си подавания. 24-кратният шампион от Големия шлем затвърди брейка без проблем, а в третия гейм поведе с 30:40. Синер този път отрази брейка с добър сервис.

В шестия гейм италианецът бе близо до това да върне пробива, но Джокович отрази и двете възможности. А следващия бе изключително драматичен, като продължи цели 15 минути, като в него Новак пропусна две точки за пробив. До края очаквано световният номер 1 не допусна изненада и затвори мача - 6:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички