Джокович прегази Алкарас и се точи за рекорд на Финалите на ATP (ВИДЕО+СНИМКИ)


Джокович прегази Алкарас и се точи за рекорд на Финалите на ATP (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

2207 0

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович не остави никакви шансове на Карлос Алкарас на полуфинала на Финалите на ATP в Торино. Ноле срази преследвача си в световната ранглиста с 6:3, 6:2. Сърбинът надделя над младия испанец само за 89 минути.

След този успех Джокович ще преследва рекордна седма титла в заключителния турнир за сезона. Това ще негов 9-ти финал в надпреварата между осемте най-добри тенисисти през годината.

Негов съперник в спора за трофея ще е местният любимец – италианецът Яник Синер. Любопитното е, че Ноле загуби именно от него в груповата фаза на турнира в Торино. Сега Джокера ще има възможност да си отмъсти пред публиката, която се очаква да подкрепя Синер.

Този път двубоят между сърбина и Карлитос не предположи традиционната драматичност на двубоите помежду им. Джокович направи пробив в 8-ия гейм и в крайна сметка спечели първи сет с 6:3.

Ноле взе втората част дори и по-убедително, въпреки че Алкарас пробва да се върне в мача, а двамата предложиха на зрителите няколко феноменални отигравания, които ги оставиха без думи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички