Джокович: Не съм приятел с Федерер и Надал - в началото с Рафа излизахме заедно, НО бе невъзможно


Джокович: Не съм приятел с Федерер и Надал - в началото с Рафа излизахме заедно, НО бе невъзможно
Снимка: Getty Images

3223 0

Световният номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович даде любопитно интервю за италианското издание Corriere della Sera. В него една от интересните теми, които засегна, бе отношенията с двамата му големи съперници - Роджър Федерер, който вече не е активен, и Рафаел Надал.

Сърбинът искрено призна, че е било невъзможно да има приятелство с някого измежду тях. Сподели за по-малката си възрастова разлика с испанеца и призна, че двамата в началото са излизали заедно вечер, но и в този случай приятелството било невъзможно.

"Никога не сме били приятели с Федерер - невъзможно е между съперници. Но и никога не сме били врагове. Винаги съм изпитвал уважение към Федерер - той е един от най-великите за всички времена. Имаше изключително влияние върху спорта, но никога не сме си били близки.

Надал е само с една година по-голям от мен. И двамата сме зодия Близнаци. В началото дори излизахме да вечеряме заедно - и то няколко пъти. Но дори и с него приятелството бе невъзможно. Винаги съм го уважавал и съм му се възхищавал.

Благодарение на него и на Федерер израснах до това, което съм в момента Знам, че това ще ни обедини завинаги, следователно изпитвам благодарност и към двамата" - призна Ноле.

Съвсем наскоро пък - след 2 часа и половина битка Джокович сломи Григор Димитров в изнервен мач (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички