Непримирим Новак лети към поредна титла от Уимбълдън


Непримирим Новак лети към поредна титла от Уимбълдън
Снимка: Getty Images

817 0

Суперзвездата на тениса Новак Джокович се класира за четвъртия кръг на Уимбълдън. Защитаващият титлата си сърбин победи сънародника си Миомир Кецманович с 6:0, 6:3, 6:4 след близо два часа игра.

Джокович направи шест пробива в срещата, докато само един път загуби подаването си. Това беше 24-а поредна победа на трева и общо 330-а в турнирите от Големия шлем за сърбина.

Бившият №1 завърши двубоя с 36 уинъра, 6 аса и 88% спечелени точки на първи сервис (28/32). Лек спад в концентрацията при 5:2 за момент върна интригата в третата част, но Джокович не допусна да се стигне до обрат.

"Наистина започнах много добре, с голяма интензивност и мотивация. Следя играта на Миомир, тренираме доста често заедно в Сърбия и се надявам да имаме още много мачове с него. Мисля, че играя все по-добре с напредването на турнира. Това е нещо, към което винаги съм се стремял. На този етап всичко е добре и съм готов за следващото си предизвикателство", заяви Джокович след срещата.

За победителя предстои среща срещу тенисиста във форма Тим ван Райтховен, който елиминира грузинеца Николоз Басилашвили с 6:4, 6:3, 6:4. Преди това той надделя и над Ебдън, Фриц, Гастон, Оже-Алиасим, Медведев, Делбонис и Опелка.

Вижте всичко най-интересно от света на тениса!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички