Директорът на турнира в Марсилия: Джокович се взе за месия, да се изкажат Федерер и Надал


Директорът на турнира в Марсилия: Джокович се взе за месия, да се изкажат Федерер и Надал
Снимка: Getty Images/Guliver

1148 0

Директорът на турнира от АТР в Марсилия - Жан-Франсоа Кожол, призова двама от най-добрите действащи тенисисти да осъдят Новак Джокович, който организира турнира Адриа Тур. На този турнир, в който участва и първата ракета на България - Григор Димитров, се разболяха от коронавирус дузина тенисисти, треньори и други хора.

"Този инцидент напомня притчата за Вавилонската кула, когато хората се взели за богове. Джокович сякаш реши, че може да заобиколи законите на природата. Човек има право да откаже ваксините и да се лекува с билки, но ако поемате отговорност за други хора, не трябва да постъпвате така. Той се чувства като месия, затова пренебрегна правилата. Гледах излъчванията му в Instagram, усеща се, че той се смята за специален. Опитва се да бъде нещо като гуру, а това е опасно", заяви Кожол, цитиран от "Л'Екип".

"Това е добър урок. Сега играчите трябва да говорят. Те трябва да станат възрастни момчета. Трябва да станат и да говорят, да не оставят всичко да върви на самотек. Бих искал да чуя изявленията на Жо-Вилфрид Цонга, Гаел Монфис, Роджър Федерер и Рафаел Надал. Бих искал те да призоват Джокович да прекрати това", допълва директорът на турнира. Междувременно, стана ясно, че Джокович може да бъде съден заради Адриа Тур.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички