Защитиха Григор Димитров от злостните нападки на семейството на Джокович


Защитиха Григор Димитров от злостните нападки на семейството на Джокович

3264 0

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев защити най-добрия ни тенисист Григор Димитров по повод обвиненията срещу него в Сърбия и Хърватия, че е отишъл заразен на турнира и с това е заразил колегите си на корта.

Упреците към хасковлията, който игра на два турнира в Белград и Задар преди да даде положителна проба е, че пренебрегнал симптомите на COVID-19.

"Обвиненията към Григор са абсолютно смехотворни. Дали той вече е бил болен, пристигайки в България, или тук се е заразил, е трудно до се докаже, при движението му между България и Хърватия, Сърбия и Монако. Надали може 100 % да се гарантира къде е станало. Но на базата на средния инкубационен период от 4 до 6 дни - най-вероятно е на по-късен етап", коментира доц. Кунчев, цитиран от в. Марица.

И подчерта, че винаги организаторът на дадено събитие е този, който носи отговорност. В случая двата турнира в Белград и Задар бяха по идея на световния №1 в тениса Новак Джокович, който също се оказа заразен.

"Там грубо не бяха спазени правилата и по време на турнира и след това при празнуването, така че резултатът бе предизвестен", каза още Кунчев.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


Роналдо - Феномена, който многократно разби прогнозите и завладя футболния терен

Роналдо Луиш Назарио де Лима - по прякор Феномена, а не "другият Роналдо" или "дебелият Роналдо". Много закачени...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама