Димитър Кузманов ступа индиец в Ченай за 89 минути и спечели 2 105 долара


Димитър Кузманов ступа индиец в Ченай за 89 минути и спечели 2 105 долара
Снимка: Getty Images/Gulliver

879 0

Втората ракета на България в мъжкия тенис - Димитър Кузманов (№196), се класира за втория кръг на турнира от сериите "Чалънджър" на твърди кортове в Ченай (Индия), който е с награден фонд 130 000 долара.

Поставеният под номер 8 в схемата българин победи участващия с "уайлд кард" представител на домакините Рамкумар Раманатан с 6:3, 7:6 (3). Мачът продължи 89 минути!

Мико направи пробив за 3:1 в първия сет, а в осмия гейм пропусна два сетбола при сервис на Раманатан. Все пак той успя да вземе подаването си за 6:3 и така да поведе в резултата. Във втората част нямаше възможности за пробив и се стигна да тайбрек. В него Кузманов спечели пет поредни точки от 2:3 до 7:3 за крайния успех.

С успеха си 29-годишният българин заработи 9 точки за ранглистата и 2 105 долара, а за място на четвъртфиналите ще играе срещу Джей Кларк (Великобритания), който е 313-ти в класацията на ATP. Двубоят е предвиден за ранните часове на 16 февруари (българско време).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Виктория Томова и Григор Димитров играят в Доха и Ротердам на 14 февруари!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички