Новак Джокович отстрани Шаповалов и си осигури 1/2-финален сблъсък с Даниил Медведев в Австралия


Новак Джокович отстрани Шаповалов и си осигури 1/2-финален сблъсък с Даниил Медведев в Австралия
Снимка: Getty Images

1040 0

Световният №5 при мъжете Новак Джокович се класира за 1/2-финалите на турнира в Аделаида (Австралия), след като победи канадеца Денис Шаповалов (№18) с 2:0 сета - 6:3, 6:4 за 1 час и 56 минути игра.

Сърбинът стартира доста трудно и още в първия гейм трябваше да отразява две точки за пробив. При 2:2 съперникът му получи нов шанс да осъществи брейк, но отново не се възползва от него. При изоставане от 3:4 Шаповалов се пропука на собствен сервис и Джокович му дръпна с 5:3, а след това нямаше проблем да затвори първия сет при 6:3.

Новак осъществи ранен пробив във втория сет и поведе с 2:1, но Денис му го върна за 3:3. След това канадецът показа здрави нерви и спаси две точки за пробив, за да дръпне с 4:3, но не успя да стори същото в деветия гейм и опитният сърбин отново получи възможност да сервира за сета, този път при аванс от 5:4. Без особени проблеми, Джокович затвори мача при 6:3, 6:4.

По този начин Ноле си осигури полуфинална битка в Австралия срещу руснака Даниил Медведев (№7), който по-рано днес прегази сънародника си Карен Хачанов с 6:3, 6:3. В другия 1/2-финал ще играят Себастиан Корда (САЩ) и Йошихито Нишиока (Япония). Двубоите са предвидени за събота, 7 януари.

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички