България с Григор Димитров все пак може да участва на ATP Cup!


България с Григор Димитров все пак може да участва на ATP Cup!
Снимка: Getty Images/Gulliver

1983 0

България все пак може да участва на тенис турнира ATP Cup. Нашият отбор не попадна сред 16-те държави с най-висок ранкинг, които ще се състезават в надпреварата, но е първият тим под чертата и на практика се явява първа резерва при отказ от участие на друг отбор.

Преди минути ракета №1 на Австрия Доминик Тийм обяви, че няма да участва на ATP Cup. Това означава, че има вероятност австрийският тим да отпадне от надпреварата, тъй като остават без водещия си тенисист, а тяхното място може да бъде заето от България.

Григор Димитров е с по-добър ранкинг от втората ракета на Австрия Денис Новак, който е извън топ 100. Ако Гришо се съгласи да играе за България, то нашият тим може да се включи в ATP Cup на мястото на Австрия, но на този етап не е потвърдено дали австрийският тим ще освободи мястото си.

Григор Димитров планира участие на турнир в Мелбърн в началото на годината и не е ясно дали би се отказал от него, за да участва за България на ATP Cup. Другите български тенисисти в отбора също ще трябва да отложат своите ангажименти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички