Браво! България запази мястото си в група I на "Били Джийн Кинг Къп"


Браво! България  запази мястото си в група I на "Били Джийн Кинг Къп"
Снимка: Официален сайт на БФ по тенис

1838 0

Добра новина за българския женски тенис долетя от Анталия. Нашите момичета се наложиха над Грузия с 2:1 победи в последния си мач от първата фаза в група I на зона Европа/Африка на турнира "Били Джийн Кинг Къп", световно отборно първенство при дамите.

Така България завърши на четвъртата позиция в група"Б" на надпреварата с две победи (над Швеция с 3:0 и над Грузия с 2:1) и три поражения (от Австрия с 1:2, от Хърватия с 0:3 и от Словения с 1:2). Това позволи да запазим мястото си в група I на зона Европа/Африка на турнира "Били Джийн Кинг Къп".

Двубоите се проведоха на червени кортове в турския курорт Анталия.

Джулия Терзийска даде аванс на българките с убедителен успех срещу Тамари Гагошидзе с 6:1, 6:1 само за 57 минути, а Виктория Томова гарантира победата във втория сингъл след 6:3 и отказване на левичарката Мирям Болквадзе.

В мача на двойки, който беше без значение за крайния победител, 15-годишната Росица Денчева и 14-годишната Йоана Константинова загубиха от Гагошидзе и Зозия Кардава с 5:7, 0:6.

България се представи в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска, Йоана Константинова и Росица Денчева. Капитан  е Дора Рангелова.

А ето коя наша тенисистка бие наред на турнир в Анталия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички