Браво! Александър Лазаров проби в основната схема в Роан


Браво! Александър Лазаров проби в основната схема в Роан
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

990 0

Българският тенисист Александър Лазаров се класира за основната схема на турнира по тенис в зала от сериите "Чалънджър" в Роан. Надпреварата във Франция е с награден фонд от 90 280 евро.

Сашо се наложи с 6:2, 3:6, 6:0 над естонеца Марк Лаял. Двубоят продължи час и 30 минути, а нашето момче беше поставен под №1 в схемата за квалификациите.

Лазаров ще вземе 5 точки за световната ранглиста и 885 евро от наградния фонд за влизането си в основната схема на турнира. Неговият противник в първия кръг ще стане ясен малко по-късно днес.

На турнира в Роан участват още двама български тенисисти, които обаче започват направо в основната схема. Димитър Кузманов ще играе днес с поставения под номер 1 Раду Албот от Молдова, докато Адриан Андреев ще срещне на старта 18-годишния представител на домакините Артур Фис, който участва с "уайлд кард". Двамата българи са потенциални съперници във втория кръг на турнира.

Още новини за тенис четете в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички