Борис Бекер: Надявам се Джокович да получи нужното уважение вече


Борис Бекер: Надявам се Джокович да получи нужното уважение вече
Снимка: Clive Brunskill/Getty Images

1331 0

Новак Джокович не успя да спечели титла №21 от Големия шлем в кариерата си, след като претърпя поражение във финала на US Open от Даниил Медведев. Бившият тенисист и треньор на Ноле – Борис Бекер, говори пред германския Eurosport за това какви са перспективите пред славния сърбин, който има 20 титли от Големия шлем, колкото имат и Роджър Федерер и Рафаел Надал.

„Никога не съм виждал Новак да плаче на корта. Наистина явно е стигнал своя лимит, даже над него. Говоря в емоционален план”, каза Бекер, който беше треньор на сърбина, пред Eurosport Germany.

„Очевидно е, че всичките очаквания, които бяха върху него след Уимбълдън бяха много. Дали ще спечели всичко до края, дали ще спечели титла №21. Неговата реч след мача беше впечатляваща. Дори с влажни очи той обясни на американците, че това е най-добрият ден в живота му, защото най-накрая е усетил, че е уважаван и обичан”, каза още Бекер.

„Изненадващо беше, че победител стана Даниил Медведев, а не Джокович. Всичко, което се пишеше, не се случи, но Ноле беше открит, честен и каза големи думи в тежък за него момент. Познавам го лично и професионално и знам колко е амбициозен, но на корта кой не е? Публиката и медиите трябва да знаят, че в спорта сега има три легенди. Надявам се, че тези две седмици в Ню Йорк показаха Джокович в другата му светлина. Той защити включително и Стефанос Циципас за действията му срещу Анди Мъри след полуфинала със Зверев. Застана и зад други играчи. Надявам се, че оттук насетне, че той и неговото семейство ще бъдат третирани по-честно”, коментира още бившият германски тенисист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички