Болките за Надал нямат край, легендата отложи завръщането си


Болките за Надал нямат край, легендата отложи завръщането си
Снимка: Getty Images

1466 0

Испанската тенис легенда Рафаел Надал отложи завръщането си на корта, след като получи нова контузия. Той напусна преждевременно Уимбълдън, където бе стигнал до полуфиналите, заради  разкъсване на коремен мускул.

Надал планираше да играе на надпреварата от сериите "Мастърс" в Монреал между 8 и 14 август, но испанецът е изпитал болки и така е се е стигнало до решението да не рискува здравето си.

"По време на ваканцията ми и последвалото подновяване на тренировките всичко вървеше добре. Но преди 4 дни и вчера, когато тренирах сервиса си усетих лек дискомфорт", обяви Надал в социалните мрежи.

"Заедно с екипа ми решихме да не пътувам за Монреал и да продължа да се подготвям без да прибързвам. Искрено благодаря на директора на турнира Южен Лапиер и целия екип за разбирането и подкрепата, която винаги са ми показвали", добави суперзвездата.

"Надявам се отново да играя в Монреал. Това е турнир, който обичам и съм печелил 5 пъти пред публика, която винаги ме е приветствала. Нямам избор, трябва да бъда разумен на този етап и да мисля за здравето си", завърши опитният играч.

Вижте най-любопитните новини от света на тениса!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички