Жалко! Григор Димитров аут "Мастърс 1000" турнира в Торонто в последния момент - изпитва болки


Жалко! Григор Димитров аут "Мастърс 1000" турнира в Торонто в последния момент - изпитва болки
Снимка: GettyImages

4136 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изпрати добър турнир във Вашингтон (ATP 500), където остана на крачка от финала. Почти веднага след това Гришо трябваше да стартира и в надпреварата в Торонто, която е част от сериите "Мастърс 1000".

Оказва се обаче, че Гришо няма да участва в надпреварата. Хасковлията трябваше да започне срещу по-високо ранкиран тенисист в лицето на Борна Чорич, но в крайна сметка мачът няма да се състои. Причината за това е фактът, че Димитров изпитва болки в кръста.

Намиращият се под номер 20 в световната ранглиста при мъжете състезател ще бъде заменен от "щастлив губещ". Към този момент не е ясно името на тенисиста, който ще се изправи срещу Борна Чорич вместо него.

По-късно през този месец Григор Димитров е заявил участие и за надпреварата в Синсинати, която ще се проведе в периода 13-20 август. Не е ясно дали ще може да вземе участие. Именно там е постигната една от най-сладките му титли, след като печели турнира през 2017-а година.

Не е ясно и кога точно са започнали по-сериозните болки в кръста и дали ги е усещал по време на мачовете във Вашингтон. Там той прескочи четвъртфиналите след отказване на съперника, а в полуфинала бе сломен в два сета.

В обновеното подреждане на ATP пък Димитров запази позицията си непроменена, докато рекордно класиране направи Андреев втора ракета на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички