Давидович Фокина: Григор Димитров ме надигра във втория сет, но започна да се изморява


Давидович Фокина: Григор Димитров ме надигра във втория сет, но започна да се изморява
Снимка: Getty Images

3366 0

Испанският тенисист Алехандро Давидович Фокина разкри как е успял да стигне до победата над Григор Димитров на полуфинала на Мастърс турнира в Монте Карло. Испанецът изоставаше с пробив в последния сет, но направи серия от пет поредни спечелени гейма, с което на практика реши нещата в своя полза. С този успех световният №46 достигна до първия ATP финал в кариерата си.

"Още от началото на турнира нагласата ми е да се боря за всяка точка. Така беше още от мача с Джокович, когато водех с 4-2, но той проби сервиса ми. Димитров ме надигра във втория сет и затова имах нужда да се прибера в съблекалнята, за да почина за малко. Григор играеше много добре, но усетих, че започва да се изморява. В началото на третия сет не играх много добре, но преследвах всяка топка. Положих много усилия, борих се до последно и наистина се радвам, че успях да спечеля“, заяви Фокина.

„По време на предсезонната подготовка се трудих много, за да съм готов точно за такъв тип двубои. От началото на този сезон загубих доста мачове, които имам чувството, че можех да спечеля. В момента не обръщам толкова голямо внимание на позицията ми в ранглистата. Просто се наслаждавам на играта, това е всичко“, добави роденият в Малага тенисист.

Световният №46 сподели и какви емоции изпитва преди първия ATP финал в своята кариера. „Не мога да опиша начина, по който се чувствам в момента. Когато изоставах с 0-2 в третия сет и той стигна до няколко брейкпойнта, трябваше да дам абсолютно всичко от себе си, за да остана в мача. Знаех, че ако се вложа напълно във всяко едно разиграване, ще имам шанс да спечеля и точно това се случи“.

Давидович Фокина разкри и очакванията си за утрешния финал. Негов опонент ще бъде защитаващият титлата Стефанос Циципас, който в другия полуфинал надделя над Александър Зверев.

„След тази седмица съм готов да играя срещу всеки. За мен е без значение дали ще играя срещу Циципас или Зверев. При всички положения ни очаква много интригуващ мач и възнамерявам да се насладя на всеки миг от него. Без значение дали ще победя или загубя, просто ще съм щастлив, че стигнах дотук“ – завърши 22-годишният тенисист.

До момента Давидович Фокина и Циципас са играли два пъти един срещу друг, като и двата двубоя завършиха с победа за гръцкия тенисист. През февруари двамата излязоха на корта в Ротердам, като Циципас надделя драматично със 7-5, 6-7(1), 6-4.

Междувременно стана ясен жребият за турнира в Барселона, който не е никак благоприятен за Тригор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички