"Беше в тежък момент": Григор Димитров качил доста килограми - треньорът му с интересен разказ


"Беше в тежък момент": Григор Димитров качил доста килограми - треньорът му с интересен разказ
Снимка: Getty Images

2755 0

Григор Димитров се прерори и изпрати втория най-силен сезон в кариерата си. И то след неособено убедителен старт на годината. Най-добрите му изяви дойдоха в последните месеци от кампанията и напомни на всички за версията си от 2017-а година, когато стана трети в света.

Несъмнено с голяма заслуга за успехите на 32-годишния хасковлия са треньорите му Дани Валверду и Джейми Делгадо. С втория работи заедно от края на 2022-ра година - по време на подготовката за новия сезон.

Джейми Делгадо: Един от отговорниците за прераждането на Григор Димитров

Самият Делгадо е работил с Анди Мъри за най-големите му успехи - титлата му на Уимбълдън (2016), втория му златен олимпийски медал, както и лидерската позиция в световната ранглиста. Как обаче Делгадо помогна и на Гришо?

46-годишният специалист признава, че когато е започнал да работи с българина, той не е бил в добро състояние. Те подобрили мотивацията му, а освен това първата цел е била да се подобри физическото му състояние.

Оказва се, че от декември насам той е добавил 5-6 килограма мускули. Другата голяма цел била да се поработи върху психиката му. Вече е доста по-положително настроен - без значение дали печели, или губи.

"Когато започнахме да работим заедно през декември, Григор беше в тежък момент. Увереността му бе на ниско ниво, а ранкигът падаше все повече. Опитахме да повишим мотивацията му и да изясним какво му върши работа в играта и кое трябва да подобри. Работеше през цялото време и сега започна да играе много, много добре.

Първата цел беше Григор да добави мускулна маса. Другата бе с менталната част от играта. В големите моменти е по-смел, отколкото беше. В началото на годината играеше с най-добрите и бе малко пасивен, сякаш не вярваше, че може да спечели. Сега вярва повече в играта си и остава позитивен - независимо дали печели, или губи" - признава Делгадо.

Целта остава силна 2024-та година. А с по-добрия ранкинг в края се надяват да си осигурява и добри позиции в жребиите за турнирите, а така и да трупа още увереност.

"Надяваме се, че с по-добрия ранкинг ще бъде по-добре позициониран в жребиите, а увереността ще расте. Това е планът - да се подготвим за следващата година. Иска да е част от големите мачове. Позагуби от увереността си в последните няколко години, че това е възможно. Сега започв да вижда, че "защо не?".

Можем да бъдем открити, успявал съм да му казвам и трудните неща, а той се е вслушвал" - допълни още Джейми Делгадо.

Сезонът за българина приключи именно със срещите във френската столица. Вижте и колко пари си спечели Григор Димитров с приказното представяне в Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички