"Балет Димитров": Тенис светът сравни удар на Григор с танц и изкуство (ВИДЕО)


"Балет Димитров": Тенис светът сравни удар на Григор с танц и изкуство (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9118 0

Григор Димитров записа най-убедителната си победа от четири години насам. 32-годишният българин респектира с представянето си и даде общо само един гейм на 56-ия в света Яник Ханфман, който загуби след едва 47 минути игра.

Факт е, че германецът не бе на най-доброто си ниво и нямаше ден, но няма как да отнемем и от заслугите на Гришо. Първата ракета на България изигра много силен двубой и бе почти безгрешен и почти всичко на корта му се получаваше.

Не трябва да подценяваме и факта, че хасковлията не се повлия от това, което вижда отсреща - а именно силно разклатен съперник, който се е запътил към "геврек". В миналото е имало обвинения към Димитров, че когато опонентът не е на ниво, това му влияе.

Изящество и красота от Григор Димитров в Маями

Григор Димитров блести

Вместо това 12-ият в света извади и някои впечатляващи удари от богатия си арсенал. От популярното издание Tennis TV пък качиха и специален момент на Григор. Въпреки че става въпрос за доста традиционно изпълнение на Димитров, всеки път изглежда все така красиво.

Разбира се, става въпрос за бекхенда му с една ръка. Толкова дискутирана тема, че все по-малко състезатели го използват (и за първи път от толкова много години няма представител на бекхенда с една тъка в топ 10).

Още: Григор Димитров обясни с 4 думи на Ханфман защо го унижи и разби толкова категорично

"Добре дошли в Балет Димитров" - написаха от Tennis TV към кадър, на който българинът го изпълнява - сравнявайки го с танцово изкуство. Насладете му се чрез кадрите по-долу в материала. Самият Гришо пък е бил и по-жесток: Най-унищожителната му победа отказва съперника от тениса.

Григор Димитров - Хуберт Хуркач по ТВ: Къде и в колко часа да гледаме 1/8-финала от тенис турнира в Маями?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички