Не е само Ханфман: Най-унищожителната победа на Григор Димитров води до отказ от тениса след само още 3 изиграни турнира


Не е само Ханфман: Най-унищожителната победа на Григор Димитров води до отказ от тениса след само още 3 изиграни турнира
Снимка: Getty Images

7146 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна една от най-бързите победи в своята кариера. Първата ни ракета срази Яник Ханфан за за едва 47 минути в третия кръг на Мастърс турнира в Маями. Гришо даде само 1 гейм на германеца, като изцяло доминираше в двубоя.

Една от най-бързите победи в кариерата му

Така - Гришо постигна най-убедителната си победа от 4 години насам. През 2020 година българинът побеждава със същия резултат Йошихито Нишиока, който по това време е под номер 50 в света.

Григор Димитров изуми с бързата си победа в Маями

Още: Карлос Алкарас натупа Гаел Монфис - сблъсъкът с Григор Димитров е хем близо, хем далеч

Най-големият удар на първата ни ракета е през 2008 година, когато той побеждава Давид Коста-Сория с 6:0, 6:0. Любопитното е, че опонентът му се оттегля от професионалния тенис след само още 3 изиграни турнира.

В социалната мрежа "X" пък се появиха видеа как българинът веднага се е завърнал на корта за тренировки след бързата победа. Като заваляха куп призиви от негови фенове за все повече такива експресни победи.

Очаква го съперник, който ще търси реванш

Тази вечер ще излезе за трети пореден ден на корта, като този път съперник ще е Хуберт Хуркач, а сблъсъкът отново ще е около полунощ. Полякът е осми в схемата в Маями, като в 4-те двубоя помежду им няма нито една победа.

Още: Анди Мъри се контузи лошо, но се зарече да се върне "дори и с едно бедро и без връзки на глезена"

Именно заради това българинът е на мнение, че Хуркач ще иска реванш.  "Това нищо не означава в нашия спорт. Той със сигурност ще иска реванш. На мен ми харесва този вид двубой, когато и двамата знаем какво да очакваме един от друг. Със сигурност мачът няма да е 46 минути".

"Трябва да сме концентрирани, моя отбор, върху това как да се подготвим за следващия мач. В различно време играя, различна обстановка, вятър, слънце, ден, нощ. Всичко малко се слива последните няколко дни. Просто да се възстановя възможно най-бързо", обясни хасковлията. А Григор Димитров обясни с 4 думи на Ханфман защо го унижи и разби толкова категорично.

Още: Григор Димитров - Хуберт Хуркач по ТВ: Къде и в колко часа да гледаме 1/8-финала от тенис турнира в Маями?

Тенис екзекуция! Григор Димитров записа рядко срещана победа в тениса и унищожи опонента в Маями (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички