"Аз съм в собствена лига": Григор Димитров заслужено показа самочувствие след победата над 14-ия в света


"Аз съм в собствена лига": Григор Димитров заслужено показа самочувствие след победата над 14-ия в света
Снимка: Getty Images

6313 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за осминафиналите на надпреварата в Шанхай, част от сериите "Мастърс 1000". Той отстрани световния номер 14 Карен Хачанов, като го победи с 2:0 сета.

Григор демонстрира впечатляващ първи сервис и това се оказа ключово, за да постигне престижния успех. Той показа самочувствие с покритие след срещата, като призна, че се е справил добре.

"Мисля, че се представих добре, имах преимущество още от самото начало. Той някак се завръщаше в много от геймовете, има страхотен сервис. Трябваше да остана концентриран, това бе най-важното нещо. Да имам възможността да бъда още по-агресивен. Сервисът ми помогна много. Мисля, че в последните три гейма едва пропусках първи сервис. Това ми даде допълнителна увереност да следвам ударите си след това. Дъждът направи малко по-коварна ситуацията, особено в тайбрека, никога не е лесно. Но аз съм щастлив, че успях да направи верните избори.

Опитвам се да забравя лошите неща, когато не се получават удари. Връщайки се няколко месеца назад, тогава имаше някои удари, които тогава не влизаха, а днес попадаха в очертанията. Понякога се получава, когато не го очакваш. Понякога става по-трудно. Трябва да вярваш на инстинктите си. Понякога прибързваш. За да стигаш до висок ранкинг, трябва да стигаш по-далеч в турнирите" - започна Димитров в интервюто на корта.

След това той сподели, че не иска да си слага излишно напрежение и че се състезава сам със себе си. Финалните му думи бяха, че иска да използва увереността и опита си.

"Важно е как ще тренирам, как ще следвам програмата си, да се наспивам. Не мога да ви кажа всичко сега, но аз съм в собствената си лига. Не искам да се поставям под напрежение. Аз съм най-добрата версия на себе си и искам да използвам увереността и опита си" - завърши 32-годишният хасковлия. Вижте повече за впечатляващата победа на Григор Димитров над Карен Хачанов в Шанхай (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички