Алкарас пак дебне Гришо: Димитров голям фаворит срещу играч от топ 15, на когото е въртял "геврек"


Алкарас пак дебне Гришо: Димитров голям фаворит срещу играч от топ 15, на когото е въртял "геврек"
Снимка: БГНЕС/ЕПА

3849 0

Първата ракета на България Григор Димитров се класира за 1/16-финалите на силната надпревара в Шанхай, част от сериите "Мастърс 1000". Още във втория си дуел световният номер 19 ще срещне по-високо ранкиран състезател в лицето на руснака Карен Хачанов, който е под номер 14 в световната ранглиста.

Григор Димитров фаворит срещу Карен Хачанов на Мастърса в Шанхай

Въпреки че разликата между двамата е от цели пет места, което не е никак малко в топ 20, специалисти и анализатори дават по-сериозните шансове за победа на сметката на 32-годишния българин. Това потвърждава и платформата за онлайн спортни залози efbet. Коефициентът за успех на Димитров е 1,58, докато ставката за неговия съперник е 2,55.

27-годишният руснак е загубил и двете срещи в официални мачове срещу Григор. Те се срещат за първи път на демонстративния турнир в Хърлингам през 2018 година (2:1 за българина). През 2020 и 2021 година пък играят съответно на ATP турнирите във Виена и в Париж. В първия случай хасковлията печели убедително с 2:0, а във втория прави обрат за 2:1, като печели последния сет с "геврек" на 0.

Три от последните пет мача на Хачанов минават през три сета, докато при Григор извън рамките на два сета продължават два от последните четири сблъсъка. Ставката за над 22,5 гейма в мача е 1,88, докато за под 22,5 гейма е 2,00.

Коефициентът пък за това Карен Хачанов да спечели сет е 1,55 и съответно 3,75 за това да спечели точно една част. Ставката за поне един сет на сметката на Григор Димитров е 1,23, а за това да завоюва точно един сет е 5,00.

Карлос Алкарас отново очаква Григор Димитров, този път в Шанхай

Победителят от този сблъсък по всяка вероятност ще има изключително тежко изпитание на осминафиналите. Там може да чака лидерът в основната схема Карлос Алкарас, стига испанецът да успее да отстрани Даниел Еванс.

Коефициентът на efbet за това световният номер 2 да победи и в четвъртия епизод от това съперничество е 1,11, докато ставката за сензационен триумф за намиращия се под номер 33 в света е 8,60.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички