Australian Open вече записа невиждани рекорди, а е само началото


Australian Open вече записа невиждани рекорди, а е само началото
Снимка: Getty Images

1258 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров потегли с победа на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия (Australian Open). Хасковлията се справи с Аслан Карацев на старта и ще се надява това издание на състезанието да се превърне в наистина специално за него.

То вече е такова, когато говорим за рекордите в Австралия. Още след първия ден от турнира (понеделник - 16 януари) бе подобрено постижение. Става въпрос за посещаемостта на откриващия ден.

В дневната сесия са присъствали 49 274 души, а в нощната - 28 670. Общо за двете сесии от деня е имало 77 944 души. Рекордът за най-посетена дневна сесия бе 49 041 (на Australian Open 2015), докато за този за нощна бе 24 557 (на Australian Open 2017).

Така двете подобрени постижения за отделните сесии няма как да не доведат и до подобрен рекорд за най-посетен първи ден (и дневната, и нощната сесия), който до този момент бе 72 424 (на Australian Open 2017).

Равносметката е, че на първия ден от тазгодишното издание са присъствали с 5 520 зрители повече, отколкото в сравнение с най-доброто постижение в този аспект до момента в историята.

Първата ракета на България потегли с победа в турнира. Напомняме, че Григор Димитров още държи бляскав рекорд от Големия шлем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички