След 5-часова драма Мъри отстрани Беретини, коремна контузия попречи на Тийм срещу Рубльов


След 5-часова драма Мъри отстрани Беретини, коремна контузия попречи на Тийм срещу Рубльов
Снимка: Getty Images

1218 0

Бившият номер 1 в тениса при мъжете Анди Мъри се класира за втория кръг Australian Open след победа срещу 13-ия поставен в схемата Матео Беретини. Мъри се наложи с 6:3, 6:3, 4:6, 6:7(7), 7:6(10-6) в оспорван мач на "Род Лейвър Арена".  По този начин петкратният финалист в Мелбърн се класира за втория кръг на турнира, където ще срещне представителя на домакините Танаси Кокинакис или друг италианец - Фабио Фонини.

 Мъри започна по отличен начин двубоя и в първите два сета не допусна пробив. В третия сет срещна повече затруднения, тъй като Беретини вдигна нивото и успя да пробие веднъж, което бе напълно достатъчно за 6:4.

Италианецът продължи да сервира много силно в четвъртия сет, но не се стигна до пробиви, а Беретини се наложи с 9-7 в тайбрека. В решаващия пети сет двамата тенисисти продължиха да бъдат солидни на сервис, което бе най-силното им оръжие. В крайна сметка Мъри вкара мача в дълъг тайбрек, в който взе първите пет точки и не изпусна контрола до края, за да затвори мача с 10-6 след четири часа и 49 минути игра. 

В друг двубой от турнира Доминик Тийм игра срещу петия поставен в схемата Андрей Рубльов, но загуби с 3:6, 4:6, 2:6. Ключова роля имаше коремна контузия, която полуяи и повлия много на играта му.  29-годишният австриец призна, че е доволен от играта си, която е показал преди да получи контузията.

А кой ще е следващият съперник на Григор Димитров - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички