Анди Мъри победи в паметен мач, но недоволства от организацията на Australian Open


Анди Мъри победи в паметен мач, но недоволства от организацията на Australian Open
Снимка: Getty Images

1614 0

Анди Мъри постигна забележителна победа на Australian Open над Танаси Кокинакис.  Бившият номер 1 в света преодоля пасив от два сета и 2:5 в третия, за да постигне успех с 4:6, 6:7(4), 7:6(5), 6:3, 7:5 за 5:45 часа и да продължи в третия кръг. Това бе една от най-паметните победи за Мъри, като се постави рекорд за най-късно приключил двубой.

Анди Мъри заяви, че в тениса трябва да се избягват късните вечерни мачове, след като  срещата завърши в 4.05 сутринта сутринта. "Да завършиш в 4 часа сутринта не е идеално, защото не знам за кого е от полза. Мач като този, а ние идваме тук и обсъждаме времето, а не този епичен двубой Мъри-Кокинакис. Всичко изглежда малко като фарс", каза британецът.

"Удивително е, че хората останаха до края. Наистина благодаря на феновете, които правят това, създавайки атмосфера за нас до края. Някои хора трябва да работят на следващия ден", допълни той. Мъри, който изглеждаше невероятно по-свеж в края, въпреки че играеше с метална тазобедрена става и беше с 10 години по-възрастен от съперника си, заяви, че бавните условия не са помогнали. А колко сериозна е контузията на Рафаел Надал - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички