Александър Зверев няма да играе на Sofia Open, наскоро загубил от Григор Димитров е новият водач


Александър Зверев няма да играе на Sofia Open, наскоро загубил от Григор Димитров е новият водач
Снимка: Getty Images

1390 0

Неприятна новина получиха феновете на тениса у нас. Поставеният под №1 в схемата на Sofia Open 2023 Александър Зверев няма да участва в българския турнир от сериите АТР 250. Той е оттеглил подадената в последния момент заявка по решение на своя треньорски екип. Беше преценено, че е по-добре усилията му да бъдат съсредоточени върху неговото участие във Финалите на АТР в Торино (12-19 ноември).

Новият поставен под номер 1 в турнира

Зверев си осигури място в заключителния турнир на най-добрите осем тенисисти едва снощи, поради което програмата му претърпя промяна в последния момент.

Позицията като водач в основната схема заема Лоренцо Музети. След отказването на Зверев последното място в жребия получава сънародникът му Максимилиан Мартерер, който е бивш 1/4-финалист на Sofia Open.

Като турнирен директор и от името на многобройните фенове на тениса изразявам изключително разочарование. Същевременно оставам уверен, че турнирът ще запази високото си качество благодарение на останалите звезди от световна класа. Турнирът остава и великолепна възможност за развитие на българските играчи, които ще имат шанс да се изправят срещу някои от най-добрите тенисисти в света“, коментира турнирният директор Орлин Станойчев. По-рано и българинът Адриан Андреев се отказа и обясни причините по нетипичен начин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички