Алекс Лазаров и Григор Димитров подчиниха Великобритания на ATP Cup


Алекс Лазаров и Григор Димитров подчиниха Великобритания на ATP Cup
Снимка: Getty Images/Gulliver

5508 0

Григор Димитров и Александър Лазаров донесоха първата победа на двойки България на ATP Cup. Играещият ни капитан и третият ни най-добър състезател спечелиха решителния мач на двойки срещу Великобритания, отразявайки два мачбола, като изиграха впечатляващ двубой.

Двамата изненадващо надиграха Джейми Мъри и Джо Салисбъри със 7-6(5) 6-7(2) и в шампионския таайбрек(11:9). По този начин нашият състав затвори серията с успех от 2-1. По-рано през деня Григор осъществи страхотен обрат над Даниел Еванс в битката на първите ракети на двете страни, а преди това Димитър Кузманов отстъпи след мъжка битка в три сета на Камерън Нори.

Димитров и Лазаров играха много смело и като равен с равен с една от най-силните двойки в света, а за капак постигнаха четири поредни точки в решителния тайбрек, с които сложиха точка на спора. Първият сет доминираха сервиращите и в него нямаше пробиви. В самото начало на втората част британците взеха подаването на българите, но Димитров и Лазаров се върнаха в сета в последния възможен момент.

В решителния тайбрек Мъри и Солисбъри водеха почти през цялото време и накрая получиха два мачбола при 9-7 в своя полза. Българите обаче отговориха с четири безответни точки и се поздравиха с един от най-големите успехи за родния тенис в отборните надпревари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички