Кузманов се бори, но записа трисетова загуба от Нори на ATP Cup


Кузманов се бори, но записа трисетова загуба от Нори на ATP Cup
Снимка: Getty Images/Gulliver

2222 0

България загуби първия си мач на сингъл на новия турнир АТП Къп, след като втората ни ракета Димитър Кузманов бе победен от британеца Камерън Нори с 2-6, 6-3, 2-6. Кузманов е с 370 места под днешния си съперник в световната ранглиста, но въпреки това игра достойно и успя да вкара мача в трети сет.

В "Кен Розуел Арена" в Сидни 53-ят в света Нори започна уверено и проби още в откриващия гейм на мача, а скоро след това стигна до втори пробив и взе първия сет с 6-2. Българският тенисист отговори подобаващо и взе първи ти гейма на втората част, след което сервира безупречно, като изгуби едва пет точки на своите подавания в целия сет и не даде нито една точка за пробив на съперника си, преди да затвори частта с 6-3.

В началото на решаващия сет двамата си размениха по един пробив, преди Кузманов да поиска медицински тайм аут, след който Нори взе още два пъти подаването на българина. Кузманов поиска второ медицинско прекъсване, но силите му стигнаха само за още един гейм и в крайна сметка британецът затвори мача след точно два часа игра.

Във втория мач на сингъл първата ни ракета Григор Димитров ще се изправи срещу Дан Еванс и при евентуална победа на Гришо всичко ще се реши от срещата на двойки, в която Адриан Андреев и Александър Лазаров ще играят срещу Джейми Мъри и Джо Салисбъри. В другия мач от групата днес Белгия победи Молдова с 3-1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички