Григор Димитров: Хубаво е да си капитан, когато имаш такива момчета


Григор Димитров: Хубаво е да си капитан, когато имаш такива момчета
Снимка: Getty Images/Gulliver

2353 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стигна до трудна победа с 2:6, 6:4, 6:1 срещу представителя на Великобритания Даниел Еванс. По този начин осигури първа точка за отбора ни на ATP Cup, а след двубоя Гришо сподели, че е много развълнуван да бъде капитан.

"Това е първият ми мач за сезона. Даниел Еванс е много силен съперник. Доволен съм, че успях да го победя и да развия по такъв начин мача си, след като загубих първия сет", сподели Григор Димитров след мача. След това той на български благодари за страхотната подкрепа от трибуните: "Искам да благодаря на всички. Уникални сте всички!".

"Щастлив съм, че сме тук. Утре ще играем още един мач. Доволни сме. Тук имам две роли. След първия сет (б.р. – на предишния мач на Кузманов) трябваше да се оттегля, да се приспособя. Трябваше да балансирам ролите, не се оплаквам. Има още доста неща, върху които трябва да работим, така че ще се фокусираме. Хубаво е да си капитан, когато имаш такива момчета като тях!“, обърна се Григор към съотборниците си.

"Имам 5 до 10 минути, за да реша какво ще направим за двойките и ще направим всичко, за да спечелим мача. Великобритания има много силен отбор на двойки. Сега вече става дума за шоу за публиката", каза още Григор Димитров. А какво сподели бившият номер 3 в света преди турнира - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички