Два мача в един ден: Григор Димитров излиза за 1/8-финал срещу Джон Иснър


Два мача в един ден: Григор Димитров излиза за 1/8-финал срещу Джон Иснър
Снимка: Getty Images

1987 0

Григор Димитров ще се изправи срещу американеца Джон Иснър в 1/8-финална среща от турнира по тенис в Индиън Уелс, Калифорния. Програмата отреди двубоят да започне не преди 23:00 ч. наше време тази вечер (16 март).

*Това означава, че Гришо ще има по-малко от 24 часа за възстановяване след последното си излизане на корта, когато мина като бърз влак през Александър Бублик!

Най-силният български тенисист намери място в тази фаза след две последователни двусетови победи над австралиеца Джордан Томпсън и представителя на Казахстан Бублик. Представителят на домакините Иснър пък се справи последователно със сънародника си Сам Куери и аржентинеца Диего Шварцман.

Димитров и Иснър имат само три мача помежду си, като предимството в преките сблъсъци е на страната на 36-годишния американец – 2:1 победи. Последната им среща бе драматично спечелена от Иснър в осминафиналите на Мастърса в Париж през 2017 след 7:6 (10), 5:7, 7:6 (3). В същата година Григор се наложи трудно на полуфиналите в Синсинати, преди да спечели първата си и единствена титла от сериите "1000", а през 2015 г. Иснър побеждава нашия тенисист в трети кръг на друг от Мастърс турнирите в Маями в два сета.

При успех над американеца, Димитров ще се изправи на 1/4-финал срещу победителя от двойката Андрей Рубльов – Хуберт Хуркач. Григор има две победи и две загуби в мачовете с Рубльов, а с Хуркач е играл само веднъж досега, именно в Индиън Уелс, където на четвъртфиналите миналата година стигна до успех след обрат с 3:6, 6:4, 7:6 (2).

Вижте още: 

Григор Димитров разсмя света на тениса: След груба грешка се обърна към опонента с 3 думи (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички