"Ако се адаптираш правилно - тогава си в играта": Григор Димитров разкри тайната за успехите в Париж


"Ако се адаптираш правилно - тогава си в играта": Григор Димитров разкри тайната за успехите в Париж
Снимка: GettyImages

1661 0

Григор Димитров продължава с отличните си изяви на турнира в Париж от сериите "Мастърс". Българинът се наложи с 2:0 сета (6:2, 6:2 в отделните части) над Александър Бублик и си осигури място на 1/4-финалите на тура. Веднага след срещата хасковлията заговори за адаптацията и подготовката за мач, след като преди ден (1 ноември) се справи с напълно различен тенисист, а именно световния №3 - Даниил Медведев.

Григор разкри тайната на успеха

"Доста важно беше да опита да остана в мача. Бублик бе страхотен на сервис. Сервираше мощно във важните моменти, но успявах да разчитам играта. Не знаеш в какъв ден ще го завариш, мощен е в целия компонент на играта. В крайна сметка, бях доста солиден през целия мач", сподели Гришо.

"Успявах да го разчета на корта, отиграванията ми бяха дорби. Не исках да поставям прекалено много напрежение и да гледам към статистиката. Усетих ритъма и се чувствах добре".

Адаптацията

"Вече забравих, че съм играл вчера (бел. ред. срещу Медведев). Това е най-важното в нашия спорт, това ми харесваше и като дете - вариативността на играчи и стилове. Ако успееш да се адаптираш правилно - тогава си в играта", завърши родният тенисист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички