Адриан Андреев обърна американец на старта в Станфорд, предстои му мач срещу световния №128


Адриан Андреев обърна американец на старта в Станфорд, предстои му мач срещу световния №128
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

1210 0

22-годишният български тенисист Адриан Андреев започна с победа участието си на турнира от сериите "Чалънджър" в Станфорд (САЩ).

Третата ни ракета в мъжкия тенис се наложи с 2-1 сета над представителя на домакините Самир Банерджи. В отделните части - 5:7, 6:2, 6:4, като двубоят продължи 2 часа и 17 минути.

Развой на мача

Андреев имаше аванс от 5:3 в първата част, но на своята ракета изпусна два сетбола, инкасира пробив, след това още един и в крайна сметка загуби с 5:7.

Вторият сет бе далеч по-добър за българина - ранен брейк и аванс от 3:0. При 5:2 той отново проби сервиса на Банерджи и така вкара мача в решителен трети.

Третата част започна лошо за Адриан, който допусна пробив още в първия гейм, но впоследствие бързо успя да навакса пасива за 2:2. В оказалия се последен десети гейм третата ни ракета осъществи нов брейк, печелейки срещата от първия открил се мачбол.

Следващ противник?

На 1/8-финалите в Станфорд Адриан Андреев, който е №201 в света, ще се изправи срещу друг американец - Александър Ковачевич (№128). Сблъсъкът ще се проведе на 16-и август от 19:00 часа (българско време).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Григор Димитров вече е №19 в света, Димитър Кузманов прогресира с 14 места в новата ранглиста на ATP!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички