След 2 пропиляни мачбола и драма в края: Адриан Андреев дебютира с горчилка на Уимбълдън


След 2 пропиляни мачбола и драма в края: Адриан Андреев дебютира с горчилка на Уимбълдън
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1782 0

Третата ракета на България в мъжкия тенис - Адриан Андреев, записа неуспешен дебют в квалификациите на Уимбълдън. 22-годишният софиянец загуби с 1:2 сета от американеца Майкъл Мо - в отделните части 4:6, 6:3, 6:7 (4), а битката между двамата продължи 2 часа и 59 минути!

Жребият не бе много благосклонен към Андреев, след като го изправи срещу номер 118 в света (разлика от близо 100 места между двамата), който бе и 13-и поставен в квалификациите. 

В първия сет от днешния дуел българинът не се представяше особено убедително при посрещането. Само в един сервис-гейм за съперника Андреев съумя да запише две точки (30), като във всички останали оставаше на по 1 (15) или 0. В същото време американецът стигна до общо две точки за пробив, като се възползва още от първата - в третия гейм. Това остана и единственият пробив за частта.

Вторият сет започна доста по-добре за Андреев, който взе подаването си в първия гейм, а след това стигна до преднина от 15:40 на сервис за съперника, възползвайки се още от първия шанс за пробив. В петия гейм пробивът бе върнат, след като българинът не съумя да спечели подаването си с общо три геймпойнта, докато Майкъл Мо проби при първия си шанс. Последва обаче рибрейк, а след него и двамата тенисисти печелеха подаванията си до края на сета.

Третата част също започна отлично за Андреев, който проби Мо още в първия гейм, а след това затвърди пробива на 0. Двамата печелеха подаванията си без особени проблеми до шестия гейм. Той бе изключително възлов, като продължи над 10 минути.

Американецът имаше цели пет точки за пробив, но българинът грабна своя втори геймпойнт, за да поведе с 4:2. Разликата се задържа до десетия гейм, когато Андреев пропиля два мачбола на собствен сервис, а съперникът го проби, за да изравни - 5:5. Впоследствие се стигна и до 6:6 и така мачът влезе в решителен тайбрек, който, за съжаление, бе спечелен от Мо с категоричното 10-4 точки. 

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички