Яник Синер сломи съпротивата на Алекс де Минор за 90 минути и триумфира в Канада (ВИДЕО)


Яник Синер сломи съпротивата на Алекс де Минор за 90 минути и триумфира в Канада (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

976 0

Първата ракета на Италия в мъжкия тенис - Яник Синер, спечели турнира от сериите "Мастърс" в Торонто (Канада), побеждавайки на финала с 2-0 сета австралиеца Алекс де Минор!

В отделните части - 6:4, 6:1, като срещата продължи точно 90 минути.

В първия сет имаше общо 5 пробива - двамата си размениха по един във втория и в третия гейм, както и в шестия и в седмия, а Синер осъществи нов такъв при аванс от 5:4, който му позволи да затвори частта от първия открил се сетбол за 6:4.

Във втория сет интрига нямаше - 21-годишният италианец проби подаването на Де Минор в четвъртия и в шестия гейм и така спечели уверено мача и самия турнир.

Думите на победителя

"Бях пробив напред няколко пъти, но той се върна и просто опитах да се успокоя. Бях подготвен за дълга битка. Във втория сет играх малко по-добре, вдигнах нивото на тениса си и опитах да съм по-агресивен. Много съм щастлив от нивото, което показах", обясни Яник Синер след края на двубоя и допълни:

"Тази победа означава много. Когато работиш здраво, такъв резултат ти помага и те кара да усещаш, че правиш правилното нещо. Щастлив съм да споделя успеха с екипа си и хората, които са близо до мен всеки ден".

*Триумфът в Канада позволи на Синер да се изкачи до №6 в обновената ранглиста на ATP, в която Григор Димитров и Димитър Кузманов също отбелязаха прогрес! (подробности четете в жълтата връзка)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички