Виландер за предишния Григор: Когато имаш толкова оръжия, не знаеш кое да използваш


Виландер за предишния Григор: Когато имаш толкова оръжия, не знаеш кое да използваш
Снимка: Getty Images/Guliver

1322 0

Тенис специалистът и звезда от близкото минало Матс Виландер се изказа ласкаво за Григор Димитров. В своето предаване по Евроспорт "Гейм, сет и Матс" той анализира играта на българина след успеха му над корееца Хьон Чунг във втори кръг на Аустрелиън Оупън.

"Харесва ми как играе, играе по-агресивно. Преди имаше моменти, в които не знаеше как да спечели точки, мачове. Като имаш толкова оръжия, не е лесно да разбереш какво и кога да използваш. Сега изглежда много сериозен, движи се изключително по корта а и кортът му подхожда много", смята Виландер.

"Определено в тениса си той е по-зрял. Не знам как стоят нещата в личен план. Пътувайки по турнири, ставаш по-разумен, знаеш какво ти трябва", добави специалистът.

"Имаше напрежение върху Григор, след като бе наречен Бейби Федерер. Всички очакваха много от него. Мислеха, че е моделирал играта си по стила на Федерер, но това не е така. Баща му е изградил този стил", коментира Виландер.

Шведът смята, че шансовете на Димитров срещу следващия му противник Ришар Гаске са по-големи.

"Гаске започва да играе все по-добре. Григор Димитров има добър шанс, защото играе малко по-добре от Гаске и сервира по-добре", заключи той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички