Тийм и Клижан продължават в четвъртфиналите в Барселона


Тийм и Клижан продължават в четвъртфиналите в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

901 0

Световният номер 7 Доминик Тийм се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите АТР 500 в Барселона, след като победи словака Йозеф Ковалик със 7-6(5), 6-2. Ковалик влезе в основната схема като щастлив губещ и се възползва от този шанс, записвайки победа над Гуидо Пея във втория кръг, но днес не успя да се противопостави на един от най-силните тенисисти на клей в Тура.

В първия сет и двамата тенисисти не бяха стабилни на собствен сервис, като си размениха по два пробива, преди да стигнат до тайбрек, в който австриецът се наложи със 7-5. Във втората част Тийм доминираше и взе подаването на съперника си, затваряйки мача след час и 43 минути игра. За място на полуфиналите Тийм ще спори със Стефанос Циципас или Алберт Рамос-Виньолас.

Другият словак в основната схема Мартин Клижан имаше по-успешен ден. След като вчера 140-ят в световната ранглиста Клижан надви Новак Джокович в три сета, днес той се справи и с испанския ветеран Фелисиано Лопес. Започналият от квалификациите словак записа успех с 6-1, 6-4 и ще чака Рафаел Надал или Гийермо Гарсия-Лопес в следващата фаза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички