Статистика показа, че слабата форма на Григор Димитров не е само през 2015


Статистика показа, че слабата форма на Григор Димитров не е само през 2015
Снимка: Getty Images/Guliver

5192 0

Първата ракета на България по тенис Григор Димитров почна много колебливо настоящата 2015 година, като не успя да запише възход, подобен на този преди година.

Българинът все още е №11, но почна да губи ценни точки срещу непретенциозни съперници, а и няколко пъти късметът покри Димитров. Единственото му добро представяне беше в Австралия, където стигна осминафинал на първия турнир от Големия шлем за годината.

Мнозина обясняват проблемите на Димитров най-вече от смяната на стила на игра, вкарването на нови удара в арсенала му, както и най-вече на смяната на ракетата (за повечето турнири той заложи на изработка на "Head" вместо на "Wilson". Засега обаче промяната не се отразява добре на хасковлията.

Проблемите на Гришо обаче датират още от миналата година. Последната победа на българина над тенисист от топ 10 беше на "Уимбълдън" срещу Анди Мъри, а в същото време той няма победа на играч от топ 30 в последните.... 7 месеца.

За последно той победи представители от този ранг на Мастърс турнира в Торонто през август, когато поред стигна до успех срещу Кевин Андерсън и Томи Робредо - испанецът, който спря Гришо в Индиън Уелс тази седмица.

Спадът в играта на Григор Димитров е очевиден и той се нуждае от бърза промяна, за да не изхвърчи от топ 20 на световния тенис. По време на сезона на трева той има да защитава много точки, включително титлата си в Куинс и спечеления актив от полуфинала на Уимбълдън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички