Ясен е първият съперник на Григор в Рим


Ясен е първият съперник на Григор в Рим
Снимка: Guliver/GettyImages

1366 0

Григор Димитров ще срещне японеца Кей Нишикори в първия си мач на турнира от сериите Мастърс в Рим с награден фонд 4,87 милиона долара. Българският тенисист е поставен под номер 3 в основната схема и започва от втория кръг, като научи днес името на първия си съперник, след като Нишикори победи Фелисиано Лопес със 7-6(5), 6-4.

Първият сет на срещата между двамата бе оспорван, като те не постигнаха нито един пробив и стигнаха до тайбрек, в който японецът се наложи със 7-5. Във втората част Нишикори взе два пъти подаването на съперника си и затвори мача след час и 47 минути игра. По този начин той си осигури място във втория кръг на надпреварата, където ще срещне Димитров.

Гришо се е изправял четири пъти срещу Нишикори, като има само една победа в тези двубои. И четирите им мача до този момент са били на твърди кортове, като Димитров спечели последната им среща на финала в Бризбейн миналата година. Японецът започна силно сезона на клей, като стигна до финала на Мастърса в Монте Карло, където загуби от Рафаел Надал, но след това записа две поредни поражения в първия кръг в Барселона и Мадрид. Григор от своя страна игра полуфинал в Монте Карло и четвъртфинал в Барселона, но миналата седмица падна на старта в Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички