Първа българска победа на Sofia Open


Първа българска победа на Sofia Open
Снимка: sofiaopen.bg

916 0

Страхотна победа постигна Александър Лазаров в първия кръг на квалификациите на турнира от категорията ATP 250 Sofia Open в зала “Арена Армеец”. Той победи Лукаш Лацко със 7-6(5), 6-2 в мач от първия кръг на квалификациите.

Лазаров получи уайлд кард за пресявките на надпреварата, след като достигна финала на Държавното първенство по тенис за мъже миналия месец. Жребият му отреди тежък съперник в първия кръг - опитният словак Лукаш Лацко, който е достигал до 44-то място в световната ранглиста и има близо 100 спечелени мача в Тура. 21-годишният българин обаче показа характер и навакса изоставане с пробив в първия сет, за да стигне до тайбрек, в който се наложи със 7-5.

Във втората част Лазаров доминираше и натрупа преднина от два пробива, която му даде спокойствие. Българският тенисист имаше затруднения със затварянето на мача при 5-2, като пропусна шест мачбола, но все пак реализира седмия и стигна до успеха след час и 30 минути игра. По този начин Лазарова е на само една победа от влизане в основната схема на София Оупън, като във втория кръг на квалификациите ще се изправи срещу италианеца Лука Вани или Рудолф Мьолекер от Германия. Двубоят на Лазаров ще бъде утре около 13:30 часа в "Арена Армеец"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички