Пиронкова отпадна на старта в Дубай


Пиронкова отпадна на старта в Дубай
Снимка: http://eastbournetennis.com

808 0

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова приключи участието си на тенис турнира на твърда настилка в Дубай с награден фонд 710 900 долара.

В мач от първия кръг българката отстъпи на квалификантката Елизе Мертенс от Белгия с 3-6, 2-6. Това бе първи двубой помежду им, като 80-ата в света белгийка показа доста стабилна игра и за малко повече от час успя да стигне до успеха.

Първият сет започна с размяна на пробиви, като първа проби Мертенс, след което Пиронкова направи рибрейк. За съжаление на първата ни ракета, нейната съперничка успя да спечели следващите четири гейма и да поведе с 5-1. До края на сета Цвети не успя да обърне развоя и загуби първата част с 3-6.

Втората част отново започна лошо за българката, която изоставаше с 3-0 след един пробив. В петия гейм Пиронкова успя да върне пробива и да намали до 3-2, но още в следващия гейм отново загуби подаването си, което бе и решаващият момент в мача. Оттук до края Мертенс нямаше проблем да стигне до победата, която дойде след 2-6. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички