Надал преодоля първото препятствие в Барселона с рекордно постижение


Надал преодоля първото препятствие в Барселона с рекордно постижение
Снимка: Getty Images/Guliver

1106 0

Световният №1 в мъжкия тенис Рафаел Надал започна защитата на титлата си в турнира от сериите АТР 500 в Барселона с победа с 6:4, 6:4 над сънародника си Роберто Карбайес Баена. Левичарят от Манакор не изигра най-силния си мач на червено, но бе на висота във важните моменти, за да се поздрави с успеха.

Още в началото на срещата Баена стигна до пробив, но не успя да задържи преднината си и скоро Надал върна изоставането си и стигна до втори пробив в подаването на съперника, за да спечели първия сет. Във втората част Рафа стигна до пробив в седмия гейм, след което затвърди за 5:3, като на свой сервис сложи край на срещата.

С победата днес Краля на клея записа поредно върхово постижение на името си. Той се превърна в първия тенисист, който печели 38 поредни сета на червено. В 1/8-финалите на турнира носителят на 16 титли от Големия шлем ще се изправи срещу друг испанец - Гийермо Гарсия Лопес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички