Много лошо: Григор Димитров отказа Шанхай и няма да играе в Лондон


Много лошо: Григор Димитров отказа Шанхай и няма да играе в Лондон
Снимка: Getty Images/Guliver

1415 0

Тенисист №1 на Българсия - Григор Димитров, е отказал участие на стартиращия през следващата седмица турнир в Шанхах, който е от сериите Мастърс. Изненадващата информация излезе тази нощ, като българинът се превърна в 4-ия представител на топ 11, който няма да може да играе в силната надпревара. 

Причината за решението на българина по всяка вероятност е травма в глезена, която измъчва родния представител. На този етап от сезона за него е по-важно контузията да не се влоши.

Оттеглянето му обаче може да означава и почти сигурно отпадане от Финалния Мастърс в Лондон, който Димитров спечели през миналата година. Той има едва 1700 точки, спечелени през този сезон, докато за място в топ 8 в момента му трябват минимум 3450. Все пак надеждата остава, тъй като има още няколко силни турнира до края на октомври.

Отсъствието на Димитров означава, че като №8 поставен в схемата ще бъде Кей Нишикори, който ще има привилегията да стартира директно от втория кръг.

Аут от турнира в Шанхай са още някои от най-добрите играчи в света като Рафаел Надал, Анди Мъри, Давид Гофен и Томаш Бердих, които също лекуват травми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички