Мария Шарапова: Серина ме мрази от деня, в който я победих и разплаках


Мария Шарапова: Серина ме мрази от деня, в който я победих и разплаках
Снимка: Getty Images/ Guliver

2043 0

Тенис звездата Мария Шарапова разкри каква е истината за голямото ѝ съперничество със Серина Уилямс. Списание "People" публикува откъс от автобиографията на рускинята, в който тя говори точно за отношенията си с американката.

"Аз и Серина можехме да бъдем приятелки, защото имаме една и съща страст, но не сме приятелки. Мисля, че ние дори се напрягаме една друга. Може би именно наличието на такова напрежение помага на корта. Може би, когато тенисът остане в миналото, ние ще станем приятелки", казва Шарапова.

Руската тенисистка говори и за черната си статистика срещу Уилямс - две победи и 19 загуби.

"След финала на Уимбълдън през 2004 г. Серина ме прегърна и ми каза "Добра работа". Тя се усмихна, но вътрешно със сигурност се чувстваше различно. Когато отидох в съблекалнята, чух как тя плаче. Серина ридаеше горчиво. Опитах се да напусна съблекалнята възможно най-бързо", разказва рускинята.

"Хората често си задават въпроса защо съм спечелила само 2 мача от 21 срещу Серина. За мен отговорът е: този момент в съблекалнята. Мисля, че тя ме мрази като кльощавото момиче, което я победи на финала на Уимбълдън, въпреки прогнозите. Но още повече тя ме намрази, защото я чух да плаче. Скоро след този турнир чух, че Серина е казала пред приятелка: "Никога повече няма да загубя от тази малка кучка", завършва откъсът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички