Маги Малеева: Смешно е да се говори, че Григор има слаба психика


Маги Малеева: Смешно е да се говори, че Григор има слаба психика

3204 0

Бившата номер 4 в световната ранглиста при жените - Магдалена Малеева, е категорична, че е смешно и странно да се говори, че Григор Димитров има слаба психика и именно тя му пречи в ключови моменти. Според нея Даниил Медведев просто е показал по-добра игра и затова  епобедил в полуфинала на US Open.

"Не успя, защото Медведев беше по-добър. На това ниво всички са много добри, много подготвени. Това с психиката ми е много смешно. Да се говори постоянно, че Григор е психически слаб, е странно. Той е постоянно сред най-добрите в света. Колко да е слаб психически?! Това е едно ниво, на което нещата се решават за няколко точки. Във вчерашния мач беше така. Имаше сет-бол първия сет и той беше ужасно важен. Този противник е толкова труден! През цялото време беше въпрос на няколко точки. И Григор имаше шанс", заяви тя пред bTV.

"Никой не очакваше от Григор да направи това тази седмица. Той беше доста контузен през годината. След този турнир отново е в първите 30, отново ще бъде поставен в Австралия, отново е в позиция да печели големи мачове и турнири. Има още едни 10 години, в които да играе. Може да очакваме голямо бъдеще. Той има страхотна кариера. Абсолютно никой българин не е бил близко до това, което е постигнал той. Дори когато не е в добра форма, той отново е в 100-те най-добри в света. Не може да бъдеш трети в света и да нямаш психиката на шампион. На нас и на него ни се иска повече. Потенциалът му е огромен. Той е артист и майстор на корта и може да постигне повече от това", допълни още тя.

А каква сума спечели Димитров след класирането си за полуфиналите - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички