Лазаров с разкритие: Заради сериозна болест го съветвали да спре с тениса


Лазаров с разкритие: Заради сериозна болест го съветвали да спре с тениса
Снимка: Getty Images/Gulliver

3516 0

Със сериозно предизвикателство се е сблъскал българският тенисист Александър Лазаров, преди да участва на турнира ATP Cup в Австралия. Там младият спортист записа много престижна победа на двойки с Григор Димитров - над Великобритания. Месец по-рано обаче той е бил предупреден от лекарите, че е по-добре да не спортува, тъй като има тежко автоимунно заболяване. Разкритието направи самият тенисист пред bTV.

"Когато бяхме в Мюнхен, лекарите ми казаха, че ако те са на мое място, биха се ориентирали към ученето, към някой колеж. Защото, колкото повече се натоварвам физически, толкова по-голям риск има. Казах им още тогава, че риск съществува винаги. Независимо какво правиш, независимо за какво се бориш. И ако ти не си готов да го поемеш, значи нне си готтов за нищо в живота", заяви Лазаров.

"Беше тежко, да, защото съм се борил с много неща в живота си. За първи път преживяването беше по-различно. Защото ми казаха, че не може да се пребориш, а можеш само да го контролираш с нужните медикаменти. От друга гледна точка, това ме направи по-голям професионалист, защото започнах да обръщам внимание на неща, които преди това смятах за ненужни", допълни тенисистът. Лазаров обясни и кой е финансирал пътуването на българския отбор до Австралия. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички