Лазаров: Първата ми мисъл преди мача на двойки с Григор беше...


Лазаров: Първата ми мисъл преди мача на двойки с Григор беше...
Снимка: Getty Images/Gulliver

1458 0

Българският тенисист Александър Лазаров разкри позитивите от участието на нашия тим на турнира ATP Cup в Австралия. Той сподели, че родните представители не са показали лимита на възможностите си в своите 3 битки в турнира и призна, че е имал притеснения преди първия си мач на двойки в екип с Григор Димитров. Младият тенисист говори след завръщането им в България след полунощ.

"Беше много вълнуващо. След първата победа над Великобритания почти не спахме. Това беше невероятно преживяване. Само 24 държави участваха и ние да бъдем част от тях - това е нещо уникално. Показахме, че можем. Не сме постигнали лимита на възможностите си. На този турнир се сплотихме и ще продължим да си помагаме. Не бях играл двойки с Григор и първата ми мисъл беше да не се изложа. Гледал съм Джейми Мъри и съм му се възхищавал. Случи се, никой не е очаквал да спечелим. Мачът ни беше определен като един от най-добрите. Това е признание, което няма да забравя", коментира Лазаров.

"Научихме много от Григор. Той е изключителен професионалист. Минал е по този път. Даваше ни ценни съвети, които всеки от нас може да използва в собствената си кариера. С такъв човек до теб израстваш бързо и на тренировки, и на мачовете", обясни 22-годишният тенисист. А какви суперлативи получи той за играта си вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички